támogatók

A 2023-as év sikeres pályázatai

A 2023-as évben két sikeres pályázat segített céljaink megvalósításában.

Az ÉTA Országos Szövetség által támogatott „Hétvégi feltöltődés” c pályázatunk a szálló laküóinak kínált változatos elfoglaltságot. Egyik legnépszerűbb program a művészetterápiás foglalkozás volt, melyen a kommunikációban akadályozott fiatalok is kifejezhették érzéseiket, gondolataikat alkotással, zenével, mesefeldolgozással. A foglalkozások fejlesztették az egymás közötti kommunikációt, hatékonyabbá tették a konfliktuskezelést, és erősítették a csoporttagok kompetenciaérzését, szabadságát, hiszen életük sok területén korlátozottak a lehetőségeik, de a művészetterápiás csoportok alkalmain megtapasztalhatták a cselekvést, a kreativitás örömét, az irányítást és kezdeményezést.

Nagy hangsúlyt fektettünk a hétvégék színesítésére, az aktív kikapcsolódás elősegítésére. Eljutottak a lakók állatkertbe, moziba, strandra.

Nagy sikert arattak a pályázat segítségével vásárolt játékok. A kliensek nemcsak új élményt, új ismereteket szereztek, de az együttjátszás a közösség kapcsolatainak erősítését, egymás elismerését, támogatást is elősegítette. A megvásárolt játékok, sporteszközök kellő motivációt biztosítottak a közös játékra, mozgásra.

Rendszeresen tartottunk kreatív foglalkozásokat, melynek célja, hogy saját alkotásaikkal díszítsék otthonukat az őszi-téli ünnepkor során

Az évet karácsonyi szeretetvendégség és nagyszabású szilveszteri mulatság zárta, amelyhez a finomságokat szintén a projekt segítségével biztosítottuk.

A Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósítottuk meg a „Harmónia” nevű programot.

A projekt során az intézmény napi működtetésének biztosítása mellett célunk volt a fiatalok fizikai és mentális egészségének fenntartása, fizikai és szellemi aktivitásuk erősítése, egészségestudatos életmódra nevelés

A környezet szebbé tételével, a pihenőkert kialakításával olyan környezetet kívántunk a bentlakásos részleg lakónak biztosítani, ahol szívesen töltik együtt szabadidejüket, és a kellemes környezet pozitívan hat rájuk a napi tevékenység után. Árnyékoló sátrat, székeket vásároltunk, a virágoskertet dekorelemekkel díszítettük, A közös tervezés és kivitelezés után a fiatalok örömmel kertészkednek, nemcsak a virágoskertben, hanem a régebben kialakított magaságyásokban maguk termelik meg a friss zöldségeket.

Sporteszközöket vásároltunk, melyekkel elősegítjük szabadidejük aktív eltöltését, a társas kapcsolatok javítását.

A 3 kirándulás (Révfülöp, Szigetvár, Mecsek-túra) megvalósítása az aktivitás, kikapcsolódás, szabad levegőn eltöltött mozgás mellett a közösséghez való tartozás érzését segítették elő.

Nagy érdeklődés kísérte a kutyaterápiás foglalkozásokat, mely a szocializációs készségeket, a kapcsolatteremtést segítették elő, szorongásoldó hatása jól megfigyelhető volt.

A bentlakásos intézményekben elforduló súrlódások, konfliktusok feldolgozásában segített az önismereti tréning. A kikapcsolódást segítették elő a kulturális programok is.

Húsvét előtt egy bűvészelőadással, és azt követő kiscsoportos foglalkozásokkal ajándékoztuk meg a fiatalokat.  

Köszönjük az ÉTA és NEA támogatását!

Oszd meg!