“LÉPJ”-Légy Pécs Jövője

Alapítványunk sikeres pályázatot nyújtott be a PMJV “LÉPJ”-Légy Pécs jövője programra, melynek keretében vállaltuk az intézmény környékének folyamatos rendben tartását.

Céljaink:

  1. Intézmény melletti terület folyamatos karbantartása, fásítás, smaragdfa liget telepítése.
  2. Az intézmény udvarában parkosítás, kerti bútorok elhelyezése , így a környéken élő kisgyermekes családok is bármikor bejöhetnek, és kihasználhatják az új lehetőséget, mivel a közelben nincs játszótér. Így a kisgyermekek korán megismerkednek a mássággal, fogyatékossággal, és fiataljaink is szívesen várják őket.

A munkálatokba bevonjuk a környék lakosságát is. A projekt megvalósítása május elején kezdődik, terveink szerint szeptemberig a terület rendbetételével végzünk. A munkálatok befejezésével a résztvevőkkel közös pikniket tartunk.

A továbbiakban az intézmény vállalja a terület rendben tartását, melyet az utca lakóival közösen végez. A közös tevékenység, a kapcsolatok kialakítása a terület rendbetételén túl az integrációt is elősegíti.

A program megvalósulása:

Szeptember 17-én a Pécsi Napközi Otthon Alapítvány a Szomszédünnep keretében kerti partit szervezett, ahová meghívást kaptak a BSZ ÉFESZI ellátottai, családjaik, és a környék lakossága. Kellemes, kötetlen beszélgetésre került sor, amelynek során megmutattuk vendégeinknek a pályázat támogatásával elkészült kerti bútorokat, az udvaron telepítésre került smaragdfákat, sövényeket. Vendégeink elismeréssel nyilatkoztak a munkáról, melyet  intézményünk ellátottai végeztek a kerti bútorok készítésekor és az udvar parkosításakor.

A vendéglátást a közterületen 2 fa elültetése követte, mely várhatóan a jövőben sokáig szimbolizálja az intézmény és a lakosság összefogását Pécs város szebbé tételében.

DSCN5634DSCN5608DSCN5598

Oszd meg!