Lakóotthon 1996-2016

2016. július 31-én  lakóotthonunk  végleg bezárt.

20 évig otthont biztosítottunk fogyatékos fiatalok számára. Nagycsaládként élték életüket, dolgoztak, éltek, szórakoztak, és sokat, nagyon sokat önállósodtak. Úgy éltek, mint sokan kívánják, szerető család körében, ahol mindenkinek megvolt a saját feladata, személyes tere, és kapcsolatai. És persze problémái is. Segítőik erejükön felül próbálták a mások által megszokott napi ritmust biztosítani, de a távolság, a folyamatosan csökkenő anyagi támogatás, a másfajta szükségletek jelentkezése  új feladatok elé állította a fenntartókat. A lakókkal, szülőkkel, segítőkkel megbeszélve úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk új utakon járni. Néhányan már most, többek hamarosan megpróbálhatják a támogatott önálló életet.

És bár az otthon elhagyása mindannyiunk lelkét érzékenyen érinti, de várnak az új lehetőségek, a könnyen elérhető színes városi programok, az utazásmentes napok, és főként a még nagyobb önállóság, az igazi felnőtt élet, amelyre készültünk.

Lakóink és a kuratórium nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik az elmúlt 20 évben segítették munkánkat. A segítőknek, akik gyakran saját szabadidejük áldozták a lakóotthon biztonságos működtetéséért, a szakmai partnereknek, a hivataloknak, akik részéről mindig segítő szándékot éreztünk, a támogatóknak, a szülőknek, hozzátartozóknak, akik mindig  elkötelezettek voltak, a község elfogadó lakosainak és minden embernek, aki megmutatta nekünk, hogy együtt szép a világ.

Külön köszönetünket fejezzük ki a Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézménye vezetőségének és dolgozóinak, akik a lakóotthont szeretettel és gondoskodással támogatták.

A lakók és kuratórium nevében

köszönettel:

Varga Judit

elnökhelyettes

Oszd meg!